Museo dell’Opera del Duomo

Museo dell’Opera del Duomo

Onder de beeldhouwwerken staan ​​de werken van Giovanni Pisano en Tino di Camaino, met inbegrip van de Maagd met het Kind in ivoor gesneden door John in 1300 voor het altaar van de kathedraal.

In de hallen van de Schatkist zijn er vele overblijfselen van de zeventiende en achttiende eeuw, en een aantal middeleeuwse artefacten inbegrip van hout dat wordt gezegd dat een rots van Golgotha ​​en de outfit als een kluizenaar van Sint Ranieri, de patroonheilige van de stad bevatten. Er zijn ook huizen schilderijen uit de vijftiende tot de zeventiende eeuw, een serie van ingelegd houten koor van de oude apsis, een collectie wandtapijten en een verzameling van de Etruskische, Romeinse en Egyptische. Deze laatste werden verzameld in de negentiende eeuw door Carlo Lasinio, die maakte de monumentale begraafplaats bij eerste stad museum. Lasinio het werk zijn ook gekleurde prenten van aquarellen, die de begraafplaats in hun oorspronkelijke vorm, voorafgaand aan de geleden schade tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Uit het klooster van het museum kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Scheve Toren.

Tijd


* Van november tot februari: van 10.00 tot 17.00 uur
* Maart: 9,00 tot 17,30
* Van april tot september: +8,30-20.00
* Oktober: 9,00-19,00
De toegang tot de monumenten is toegestaan ​​tot 30 minuten voor sluitingstijd.

Entree


Monument * 1: € 5,00 (uit een keuze van de doopkapel, monumentale begraafplaats, de kathedraal Museum, Museum van sinopia)
* Twee monumenten: € 6,00
* 4 monumenten: € 8,00

Schoolgroepen

Monument * 1: € 2,00
* Twee monumenten: € 3,00
* 4 monumenten: € 4,00

Houdt u er rekening mee dat voor scholen om het monumentale complex van de Piazza del Duomo van Pisa te bezoeken is beschikbaar een educatieve workshop onder leiding van ervaren medewerkers.

Routebeschrijving vanaf centraal station van Pisa


Met de bus:
• Station Aerop.Pietra.Park Dir.2 LAM Rossa – Metro Cams
 
History Museum dell’Opera del Duomo in Pisa
Het gebouw werd gebouwd als de residentie van de kanunniken van de kathedraal in de late twaalfde eeuw. Bestond uit twee rechthoekige gebouwen, baksteen, gewillig en L afbakenen een klooster. Delen van dit gebouw zijn nu nog zichtbaar, vooral in de kruising van twee takken waar er nog steeds een fresco gewelf dateert uit die periode. Aan het begin van de zeventiende eeuw werd het omgevormd tot het diocesaan seminarie in opdracht van bisschop Antonio Carlo Dal Pozzo. Hij was verantwoordelijk voor de werkelijke gezicht van de Florentijnse stempel op het heldere coating van die opvallen, profielen in zandsteen, symmetrische ramen en twee deuren. In 1784, het seminar wordt overgedragen op de Piazza Santa Caterina, het gebouw over in particuliere handen: verkocht aan de geleerde en kunstverzamelaar John Rosini, bleef er voor een korte periode van Pisa Accademia di Belle Arti in 1887 werd opnieuw een religieus gebouw steeds nonnenklooster: snaturanti de daaruit voortvloeiende veranderingen zijn geëlimineerd in de laatste restauratie werk, dat begon na de primaat van de Opera, in 1979, het gebouw gekocht voor een museum.

Lascia un commento